Notícies

Creix la formació a la ciutadania en SAPS en 2021

Creix la formació a la ciutadania en SAPS en 2021

SAPS, el projecte de formació gratuïta a la ciutadania de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) fa balanç de la formació impartida enguany.
 
A diferència d'altres anys on s'oferien edicions delimitades en 1 o 2 mesos, en 2021 la major part de la formació ha romàs oberta per a la seua inscripció i realització des de febrer fins al passat 29 de novembre. Això ha permés que la ciutadania puga triar amb major flexibilitat quan formar-se i quin ritme seguir.
 
Enguany s'han oferit 35 cursos en total i s'han produït més de 6.500 matrícules, molt per damunt de les 4.200 de l'any passat, demostrant el positiu que és poder formar-se durant qualsevol període de l'any. Això ha possibilitat que s'aconseguisca la fita històrica de superar les 100.000 matriculacions des de l'inici del projecte SAPS.
 
També és important destacar que s'han inscrit al projecte més de 2.000 noves persones en 2021, la qual cosa es tradueix en prop de 35.000 persones que han apostat per formar-se en aquesta plataforma en 12 anys.
 
Els cursos més demandats han sigut en el camp de la informàtica (processador de textos i full de càlcul) i en matèria de seguretat, destacant en aquest cas el curs de Reglament General de Protecció de Dades (RGPD). Sobre aquest últim cal destacar la importància que la ciutadania puga formar-se i tindre coneixement sobre les obligacions i drets en el tractament de dades personals que s'aplica des de 2018. 
 
Al costat de la DGTIC són diverses les organitzacions que col·laboren oferint els seus cursos en el portal de SAPS, com CSIRT-CV per a la formació en l'àmbit de la seguretat en les TIC i amb formació orientada a la Navegació Segura o l'Ús Segur d'Android i iOS; el Campus Ambiental de la Comunitat Valenciana amb cursos com el de Reciclatge de residus d'origen domèstic o Combatre el canvi climàtic des de la llar, tots dos orientats a la sostenibilitat; L'Escola de l'Esport a través de formació com a Dona i Esport o formació en Esport adaptat i discapacitat, els quals han tingut una molt bona valoració per part dels alumnes; i la Direcció General en Model Econòmic amb formació en àmbits tan atractius com l'Economia Blava, que fa referencia a l'economia que mou el litoral de la Comunitat Valenciana i el curs d'Innovacions monetàries i financeres on es presta especial atenció a les noves oportunitats de finançament alternatiu per a la petita empresa i es presenta a l'alumne les tecnologies basades en el blockchain i les criptomonedes.
 
2021 tanca un balanç molt positiu en la formació impartida en el projecte SAPS. Per al 2022 es continuarà apostant per augmentar la formació gratuïta i oberta per a la ciutadania l'any vinent la qual en la seua major part estarà oberta durant tot l'any a l'estil dels cursos MOOC.