Notícies

« Ves enrere

Aprén a protegir el teu mòbil amb el nostre curs: “Ús segur d’Android”

Aprén a protegir el teu mòbil amb el nostre curs: “Ús segur d’Android”

Descobrix com protegir les teues dades personals i la teua informació en dispositius Android amb el curs "Ús segur d'Android", elaborat pel personal del Centre de Seguretat TIC de la Generalitat Valenciana, CSIRT-CV, dins del marc del seu programa de formació a ciutadans.

En un món on els dispositius mòbils s'han tornat indispensables, la seguretat en línia és cada vegada més crucial.

Imagen ilustrativa "Logo Android"

Android és un sistema operatiu basat en Linux i dissenyat inicialment per a dispositius mòbils. Google el va presentar en 2007 i des de llavors ha crescut de manera imparable fins a tindre una quota de mercat pròxima al 90%. No obstant això, esta omnipresència també ha donat lloc a una sèrie de riscos de seguretat que molts usuaris desconeixen.

El curs "Ús segur d'Android" aborda estos desafiaments de seguretat de manera integral, guiant l'alumnat a través de les millors pràctiques per a protegir els seus dispositius de connexió i dades personals. Creat per experts del Centre de Seguretat TIC de la Generalitat Valenciana (CSIRT-CV), el curs se centra en temes clau com la protecció de la informació emmagatzemada en dispositius Android, la configuració segura d'estos, la gestió de permisos d'aplicacions i la prevenció d'amenaces cibernètiques.

El curs "Ús segur d'Android" proporciona una guia integral, des de la introducció als riscos associats amb l'ús d'estos dispositius fins a la configuració segura del sistema i la prevenció d'amenaces cibernètiques. Esta imprescindible formació aborda temes fonamentals com el bloqueig de pantalla, la identificació d'aplicacions perilloses i la importància de mantindre actualitzat el sistema operatiu i les aplicacions. Amb lliçons pràctiques i consells útils, els i les participants aprendran a protegir els seus dispositius Android contra virus, programari maliciós, robatori de dades i altres amenaces en línia.

En finalitzar el curs, l'alumnat tindrà l'oportunitat d'avaluar els seus coneixements mitjançant un qüestionari i, si el superen, rebran un certificat d'aprofitament. A més, el curs oferix recursos addicionals, com material descarregable i opcions de contacte per a resoldre dubtes o problemes tècnics.

En Saps també trobaràs el curs "Ús segur d'iOS", dissenyat específicament per a usuaris de dispositius iOS, com iPhone i iPad. Aprendràs sobre les millors pràctiques per a configurar el teu dispositiu de manera segura, com identificar i evitar atacs de pesca, i com aprofitar al màxim les funcions de seguretat integrades en iOS.

Els dos cursos són autoformatius i gratuïts, de manera que et permet aprendre al teu ritme des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

No perdes l'oportunitat d'aprendre a protegir els teus dispositius Android. Registra't ara en el curs "Ús segur d'Android". Només necessites un minut per a completar el registre.