Visualització de contingut web

Accés

Què és SAPS?

SAPS és un portal de formació promogut per la DGTIC (Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions) amb la finalitat de proporcionar als ciutadans coneixements en àrees com: eLearning, ciutadania, Internet, ofimàtica, seguretat, protecció de dades, comerç electrònic, economia i llengua valenciana.

Visualització de contingut web

Oferta formativa

Notícies

Descobrix Nmap, la ferramenta de codi obert per a explorar i auditar xarxes

Descobrix Nmap, la ferramenta de codi obert per a explorar i auditar xarxes

T'agradaria conéixer l'estat i la seguretat de la teua xarxa? Vols aprendre a usar una de les ferramentes més populars i potents per a este fi? Si és així, no et perdes el curs "Ús de la ferramenta Nmap" que oferix la plataforma de formació del ciutadà SAPS.

Este curs, del CSIRT-CV (Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana) està dirigit a professionals de les TIC (administradors de sistemes, enginyers de comunicacions i auditors de seguretat), estudiants o aficionats interessats en la informàtica, les xarxes i la seguretat.

Nmap és l'abreviatura de Network Mapper i es pot definir com una ferramenta d'exploració de xarxa i auditoria de seguretat.

Nmap és una aplicació de codi obert (i gratuïta) creada per Gordon "Fyodor" Lió l'any 1997. Es pot definir com una ferramenta d'exploració de xarxa i auditoria de seguretat. Amb Nmap podràs esbrinar els hosts que estan actius, els servicis que oferixen i el sistema operatiu que utilitzen. A més, podràs accedir a altres funcions com ara la detecció de la versió dels servicis, la detecció del sistema operatiu, l'ús de scripts i la interfície gràfica Zenmap.

Nmap és una alternativa gratuïta a altres ferramentes d'exploració i auditoria de xarxes com ara Nessus o Metasploit. No has de pagar res per a descarregar-la ni per a usar-la. A més, és compatible amb els sistemes operatius Windows, GNU/Linux i MacOS, per la qual cosa podràs usar-la en qualsevol ordinador. I el millor de tot, és que Nmap és una ferramenta de codi obert, cosa que significa que pots veure, modificar i millorar el seu codi font.

El curs té una duració aproximada de 45 minuts. Et guiarà pels fonaments bàsics d'esta ferramenta. Aprendràs a descarregar i instal·lar Nmap1, a especificar objectius, a descobrir hosts, a realitzar diferents tècniques d'escaneig, a especificar ports, a gestionar l'eixida i a usar la interfície gràfica Zenmap3.

No deixes passar esta i altres oportunitats de millorar les teues competències digitals i de conéixer una de les millors ferramentes d'exploració i auditoria de xarxes del mercat. Registra't ja en el curs "Ús de la ferramenta Nmap" en la plataforma de formació del ciutadà SAPS. Només has d'entrar en la pàgina web https://saps.gva.es/va/inicio i buscar el curs en el catàleg. T'esperem!

I si vols incrementar les teues habilitats en la gestió de sistemes d'informació basats en ITIL i ISO 20.000, et convidem a un curs integral que et prepararà per a oferir servicis de TI excepcionals, seguint les normatives d'ITIL i ISO 20.000: Introducció a la Gestió dels SI. Este curs de 10 hores està meticulosament dissenyat per a cobrir des dels conceptes i estratègies fins al disseny, transició, operació i millora contínua dels servicis de TI.