Visualització de contingut web

Accés

Què és SAPS?

SAPS és un portal de formació promogut per la DGTIC (Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions) amb la finalitat de proporcionar als ciutadans coneixements en àrees com: eLearning, ciutadania, Internet, ofimàtica, seguretat, protecció de dades, comerç electrònic, economia i llengua valenciana.

Visualització de contingut web

Oferta formativa

Notícies

Aprén a usar Thunderbird, el gestor de correu electrònic gratuït i segur

Aprén a usar Thunderbird, el gestor de correu electrònic gratuït i segur

Vols gestionar el teu correu electrònic de manera eficient, segura i personalitzada? T'agradaria aprendre a usar una ferramenta gratuïta, multiplataforma i de programari lliure? Llavors no et perdes el curs "Introducció al correu electrònic Thunderbird" que oferix la plataforma de formació del ciutadà SAPS. El curs l'impartix la DGTIC (Direcció General de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions).

Thunderbird és un programa de correu electrònic desenvolupat per la Fundació Mozilla, la mateixa que va crear el popular navegador Firefox. Amb Thunderbird podràs enviar, rebre, organitzar i filtrar els teus missatges de manera senzilla i còmoda. A més, podràs accedir a altres funcions com ara al lector de notícies, a RSS i a grups de notícies integrats. Podràs, a més, classificar els teus missatges amb etiquetes, accedir a l'historial de cerca i lectura amb pestanyes.

Thunderbird és una alternativa gratuïta a altres gestors de correu electrònic com ara Outlook o Gmail. No has de pagar res per a descarregar-lo ni per a usar-lo. A més, és compatible amb els sistemes operatius Windows, GNU/Linux i MacOS, per la qual cosa podràs usar-lo en qualsevol ordinador. I el millor de tot és que Thunderbird respecta la teua privacitat i la teua seguretat, amb protecció antifrau, detecció de correu brossa i actualitzacions automàtiques.

El curs "Introducció al Correu electrònic Thunderbird" t'ensenyarà tot el que necessites saber per a aprofitar al màxim esta ferramenta. Aprendràs a descarregar i a instal·lar Thunderbird, a configurar un compte de correu electrònic (nou o existent), a conéixer les opcions bàsiques per a usar este gestor de correu electrònic i a identificar les diferents carpetes en què s'arxiven els missatges.

Quan acabes esta formació hauràs aprés a:

  1. Identificar les parts del correu Thunderbird.
  2. Usar de manera bàsica este gestor de correu electrònic.
  3. Conéixer els avantatges tècnics del seu ús.
  4. Agregar i configurar comptes de correu electrònic (nous o existents).
  5. Crear, enviar i rebre missatges des de qualsevol compte agregat a Thunderbird.

El curs té una modalitat autoformativa i gratuïta, podràs fer-ho al teu ritme i sense cap cost. Només necessites un ordinador amb connexió a Internet i ganes d'aprendre. El curs consta de dos unitats didàctiques, activitats pràctiques i tres qüestionaris.

Si has mostrat interés en el curs "Introducció al Correu electrònic Thunderbird" i vols continuar aprenent més sobre el tema de la missatgeria, et recomanem el curs "Seguretat correu electrònic" del CSIRT-CV, el Centre de Seguretat TIC de la Generalitat Valenciana. Este curs t'ajudarà a millorar les teues competències digitals i a navegar amb confiança i seguretat. És totalment compatible amb el curs "Introducció al Correu electrònic Thunderbird", ja que podràs aplicar els coneixements adquirits.

No deixes passar esta oportunitat de millorar les teues competències digitals i de conéixer una de les millors ferramentes de correu electrònic. Registra't ja en el curs "Introducció al Correu electrònic Thunderbird" en la plataforma de formació del ciutadà SAPS. Només has d'entrar en la pàgina web https://saps.gva.es/va/inicio i buscar el curs en el catàleg. T'esperem!