Visualització de contingut web

Accés

Què és SAPS?

SAPS és un portal de formació promogut per la DGTIC (Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions) amb la finalitat de proporcionar als ciutadans coneixements en àrees com: eLearning, ciutadania, Internet, ofimàtica, seguretat, protecció de dades, comerç electrònic, economia i llengua valenciana.

Visualització de contingut web

Oferta formativa

Notícies

Vols evitar ser víctima d'enganys i estafes via correu electrònic? Descobreix-ho en el Curs de Seguretat en el Correu Electrònic

Vols evitar ser víctima d'enganys i estafes via correu electrònic? Descobreix-ho en el Curs de Seguretat en el Correu Electrònic

Ilustración Saps

En el món digital de hui el correu electrònic és una eina essencial però, quant saps sobre la seua seguretat? Coneixes les abreviatures A, CC, BCC? Estos temes i més són abordats en el Curs de Seguretat en el Correu Electrònic, creat pel Centre de Seguretat TIC de la Generalitat Valenciana (CSIRT-CV).

En este nou curs sobre confiança en la xarxa s'aborden aspectes essencials de l'ús segur del correu electrònic; aprendràs des de les formes d'accés i l'enviament de correus fins a la identificació i prevenció d'amenaces com el correu brossa (spam) i pesca per correu electrònic (phishing). El curs busca dotar-te de les eines necessàries per a navegar en l'espai digital amb seguretat, indistintament de la teua formació, professió i activitat.

Temari destacat del curs:

Formes d'accés. Explora les diferències entre l'ús de programes de correu i correu web (webmail), i comprén els avantatges i riscos associats a cada mètode.

Enviament de correu. Dominarem els camps "Per a," "CC," i "CCO," i aprendrem a protegir la privacitat dels destinataris.

Certificats i firma digital. Descobrirem com la firma digital i el xifratge afigen capes de seguretat als teus correus electrònics.

Correu brossa (spam) o publicitat no desitjada. En algun moment, les persones usuàries de correu electrònic han rebut o rebran correus electrònics amb publicitat no sol·licitada, cosa que coneixem com correu brossa. Aprendrem a distingir-ho, no confiar en estos correus i evitar-ho.

Enganys i estafes. Juntament amb l'auge del correu electrònic han sorgit nombroses amenaces que hem de conéixer i saber identificar per a protegir-nos. Explorarem notícies enganyoses (hoax) i la tècnica de pesca per correu electrònic (phishing), que suplanta la identitat dels administradors/administradores de servicis per a sol·licitar credencials d'accés a l'usuari/usuària.

T'apuntes? Registra't ja en [enllaç a SAPS]

Recorda: la seguretat comença amb el coneixement. T'esperem en el Curs de Seguretat en el Correu Electrònic del CSIRT-CV!

Et convidem al Curs de Compres En Línia Segures. En un context on l'activitat comercial s'ha transformat enormement, els riscos quan realitzem compres per Internet han evolucionat de manera significativa, especialment en esta temporada festiva. Este curs està dissenyat per a dotar-te de coneixements fonamentals que et permetran identificar i previndre possibles amenaces en realitzar transaccions en línia. Assegura les teues compres i enfortix la teua confiança en el món digital. Inscriu-te ara i descobrix com fer de les teues compres en línia una experiència segura i satisfactòria!

No oblides visitar les pàgines www.csirtcv.gva.es i concienciat.gva.es on trobaràs material addicional.

Tots els cursos de SAPS són gratuïts i formen part del programa de formació ciutadana.