Accés

T'interessa

Notícies

« Ves enrere

Nova edició d'Esport adaptat i discapacitat

Nova edició d'Esport adaptat i discapacitat

L'escola de l'esport de la generalitat promou accions formatives on line i presencials dirigides a ciutadans, entitats i professionals de l'activitat física i l'esport destinades a la seua actualització esportiva, i impulsa com a centre autoritzat en col·laboració amb les federacions esportives, cursos d'entrenadors de període transitori amb l'ànim de contribuir a la formació dels mateixos.


És comunament acceptat per la societat el valor essencial que l'esport representa en el desenvolupament integral de la persona, tant en l'aspecte físic com en el psíquic o social, possibilitant un equilibri entre aquests tres aspectes de la personalitat de l'ésser humà.
En el cas de les persones afectades per algun tipus de discapacitat, aquest valor i els seus efectes són encara més clars i evidents.Existeixen diferents tipus de discapacitat, discapacitats físic-motores, discapacitats sensorials, discapacitats intel·lectuals,...i per tant, en funció de la discapacitat de l'esportista, l'entrenador haurà de tenir en compte uns o altres aspectes.
En tota iniciació esportiva s'han de tenir en compte aspectes generals que poden ser claus per a afavorir una bona pràctica professional. Per tant, dins de l'àmbit de l'esport adaptat, podríem dir, si cap, que aquestes directrius poden ser més significatives encara.
A l'hora de desenvolupar una activitat física, hem de plantejar-nos un "abans", un "durant", i un "després" de la mateixa, que planificats i desenvolupats de forma adequada, poden ser la clau per a l'èxit en el nostre treball com a entrenadors.
En aquest sentit l'esport ha passat a constituir-se com un autèntic recurs terapèutic, un mitjà rehabilitador que evita, almenys en part, amb la seua ocupació i els seus resultats, la utilització d'un altre tipus de tractaments mèdic-farmacològics de major cost econòmic.